Proinor DSB litra Qb vogn.

Da jeg har valgt at skifte til skala 1:32 spor 1, for bedre at kunne bygge mine ting selv, skulle jeg starte et sted.

Valget faldt lidt tilfældigt på en vogn fra Proinor, det er en foræring fra en togven, men et rigtigt godt start projekt, det medfølgende billeddokumentation og den beskrivelse der er på spor1fyn.dk gjorde det blev en succes.
Af specielle opmærksomheds punker, vil jeg nævne at når vognbunden skal limes skal det lægges i spænd for ikke at slå sig,

det er for øvrigt et af de få steder hvor jeg har brugt hvid snedker lim, alle de små dele er limet med en danalimstift der gør at der ikke kommer overskydende lim på modellen som så skal slibes af efterfølgende.
Ellers syntes jeg det er en let model at samle, brug de obligatoriske timer på at få overblikket over stumperne og rækkefølgen det skulle sættes sammen i.
Jeg har valgt at male min vogn indvendig, da jeg har ladet lugerne på siden stå åben og valg at der køres med kreaturer, køer skala 1:32 fra Britains ( hvordan man så afgører om en ko er skala 1:32 ) men det giver liv i vognen og en god vægt som gør at vognen kører rigtig godt
De dele som ikke er med i byggesættet er hjul, puffer og koblinger, hjul er Märklin stjerne hjul, puffer er fra Dingler i Tyskland, men de næste puffer vil jeg nok vælge at købe hos Kim Møller Tikøb, nu han har lavet danske fjederende puffer, koblingerne er skruekoblinger fra Märklin.
Jeg har så valgt at sætte kuglelejer på min vogn til hjulene, det er fundet på en billig kineser butik men virker fint og giver vognen et let løb på sporet.

Så til alle jer som drømmer om selv at bygge en vogn i spor 1, så er det bare at klø på og vælger i en Proinor vogn skal det nok lykkes
Vognen findes her www.proinor.no

HP Eichwald.